Na bijna 100 jaar hard werken en zorgvuldige toewijding heeft de op heden 3de generatie van de familie Etcheverry met een waardevolle kennis en ervaring, die van generaties zijn doorgegeven, voor een fantastische wijnmakerij en wijn gezorgd in Uruguay, Zuid-Amerika.
Hun hoeksteen is het leveren van topkwaliteit, de Adel en de kwaliteit van fijne wijnen, met de toepassing in de nieuwste technologieën en systemen van kwaliteitsmanagement.
De obsessie voor kwaliteit en traditie markeren deze fantastische wijnen

Geschiedenis.

Een Legende uit +- 1875 in Ville Hasparren zegt dat een dorp in de Pyreneeën bidt,  dat de nieuwe wereld zou kunnen worden gezien van de hoogste toren van het oude kasteel, en dat iedereen die het ziet, geluk en vrede zou hebben.

De erfenis werd in 1927 overgedragen, door de derde generatie van de familie Etcheverry, de oprichters van Castillo Viejo Winery,  na bijna 100 jaar hard werken en zorgvuldige toewijding, die hen in staat stelde om waardevolle kennis en ervaring uit alle generaties door te geven.

Dit erfgoed maakt van Castillo Viejo vandaag een erkende wijnmakerij, zowel in Uruguay als in  de hele wereld, wat hen verbindt de processen  van de heerlijke wijnen. te blijven verbeteren.

Uruguay is gelegen in het zuidoosten van Zuid-Amerika, met een oppervlakte van 17.621.000 hectare, wordt begrensd door Argentinië en Brazilië en het wordt ook het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd.

Ongeveer 15.000.000 hectaren van zijn grondgebied is geschikt voor agrarische productie, een van de hoogste percentages per hoofd van de bevolking over de hele wereld. Het grootste deel van het gebied is gewijd aan het vee en het andere deel aan melkvee en landbouw, fruit en bosbouw. Volgens studies uitgevoerd door internationale consultants, heeft Uruguay het schoonste ecosysteem van het volledige zuidelijk halfrond. Op hetzelfde moment, en op basis van de ranking van een duurzaam milieu op het World Economic Forum, werd het land gerangschikt als zesde meest natuurlijke in de wereld, wat betreft de milieukwaliteit.