Vinta Wines is er voor “Iedereen”.

Wij willen samen met u en alle andere coöperanten, kwaliteitswijnen op de markt brengen tegen een eerlijke prijs.

De grote supermarkten gaan vrijwel uitsluitend in zee met grote wijnproducenten die miljoenen liters per jaar produceren. De kleinere wijnboeren produceren vaak niet genoeg om aan de vraag van deze grote ketens te kunnen voldoen. De verkoopsprijs van de middelgrote producent wordt steeds meer  onder druk gezet door de grote supermarkten. Wij daarentegen, hebben ons erop toegespitst de kleinere en middelgrote producenten in de “spotlights” te zetten.

Daarom hebben we deze coöperatie opgericht. Vinta Wines gaat voor eerlijke wijnen, tegen een eerlijke prijs! U hoeft geen vennoot te zijn om wijn te kunnen kopen van Vinta Wines, als vennoot geniet u wel van permanente kortingen.
Wilt u deel uitmaken van deze coöperatie en wenst u mee te werken aan de uitbouw van dit duurzame platform in Europa?

 Een uniek wijnconcept!

Wij kopen wijn aan op een andere en betere manier.

Wij slaan een brug tussen de wijnboer en de consument.

Een wijnhandel mede gefinancierd door de consument.

Een permanente korting van 10 tot 15%!

Een eerlijke prijs

Wij willen samen met u en alle andere coöperanten, kwaliteitswijnen op de markt brengen tegen een eerlijke prijs. 

De grote supermarkten gaan vrijwel enkel in zee met grote wijnboeren die miljoenen liters per jaar produceren. De grote wijnboeren betalen een fors bedrag om in de schappen te mogen staan. De kleinere wijnboeren produceren vaak niet genoeg om aan deze grote ketens te kunnen leveren. De verkoopsprijs van de middelgrote wijnboeren wordt steeds meer  onder druk gezet door de grote supermarkten. Wij willen de kleinere en middelgrote wijnboeren de kans geven om hun wijn aan het grote publiek voor te stellen.

Daarom hebben we deze coöperatie opgericht. Vinta Wines gaat voor eerlijke wijnen, tegen een eerlijke prijs!

U hoeft geen vennoot te zijn om wijn te kunnen kopen van Vinta Wines, als vennoot geniet u wel van permanente kortingen.

Wilt u deel uitmaken van deze coöperatie en wilt u meewerken aan de uitbouw van dit duurzame wijnplatform in Europa?

Word vennoot van Vinta Wines en kijk welke formule u, uw bedrijf of uw organisatie het beste past.

Kwaliteit

VINTA WINES zoekt naar interessante wijnen van hoge kwaliteit in verschillende prijscategorieën.

Vinta Wines investeert veel tijd in het zoeken van talentvolle wijnboeren. Door onze know how weten we waar in de wereld welke druiven een goede wijn opleveren. In deze streken zoeken we top wijnbouwers. Maar we werken niet alleen met kwalitatieve wijnboeren die al jaren in het topwijnen produceren. Vinta Wines werkt ook graag met veelbelovende wijnboeren.

Mensen die met veel liefde voor het vak in minder bekende én onbekende regio’s wijn produceren. Wij gaan op zoek naar die verborgen parels, naar deze wijnboeren die exclusieve wijnen voor onze coöperatie kunnen maken. Samen met u ontdekken wij ook de nieuwe wijnwereld!

Service

Wij proberen altijd de lat hoger te leggen. Service en kwaliteit op een zo hoog mogelijk niveau, dat is onze missie.

De coöperatie is er voor u en is van u. Uw feedback over onze wijnen, over een degustatie, over onze webshop, onze evenementen en andere activiteiten is voor ons heel belangrijk. Wij luisteren met veel aandacht naar uw suggesties en tips. Op basis van uw feedback werken wij continu aan de verbetering van onze diensten en services. Zo blijven wij innoveren en houden we de kwaliteit hoog!

Webshop

Via onze webshop kunt u 24/7 uw lievelingswijnen bestellen.

In deze webshop geven wij u concrete informatie over de wijnen in ons assortiment. Bij Vinta Wines doen wij ons uiterste best om er voor te zorgen dat de wijn die u via de webshop bestelt, perfect wordt afgeleverd.

Degustaties

Onze sommeliers willen u graag laten proeven én genieten van de Vinta Wines en willen u graag informeren over de wijn waar u naar op zoek bent.

Wij proberen onze degustaties altijd op maat van de gastheer of gastvrouw en hun gasten te maken. Onze ervaren sommeliers zorgen voor een gemoedelijke, feestelijke of als u dat wenst, zakelijke sfeer. Zij brengen de gepaste wijnen mee die uw vrienden, familie, uw zakelijke partners en relaties op ontspannen wijze kunnen ontdekken of herontdekken. Vraagt u gerust een degustatie aan! Alle informatie vindt u op vintawines.

Hart voor wijn

Wij zoeken over de hele wereld naar wijnboeren die hun hart en ziel in een fles stoppen.

Vinta Wines werkt graag met wijnboeren die leven voor hun vak, die wijn maken zien als hun roeping. Tijdens bezoeken aan deze wijnboeren laten wij ons door onze neus, geoefende smaak en buikgevoel leiden. Vinta Wines wil gaan voor authenticiteit. Als de wijn van topkwaliteit is en als het klikt met de wijnboer, dan is er een grote kans dat wij deze wijn in het assortiment opnemen. Wij willen alleen het beste voor u!

Informatie

Wij verstrekken u informatie over de wijnwereld in de breedst mogelijke zin van het woord. Over wijn en over alles wat met wijn te maken heeft.

Aandeelhouder

Vinta Wines is eigendom van al haar aandeelhouders. Met als doel: een fantastische wijncollectie tegen scherpe prijzen voor alle leden van de coöperatieve. Als aandeelhouder/medeëigenaar heeft u volgende voordelen:

 • Aandeelhouder van €100: een permanente korting van 10% op elke aangekochte fles.
 • Aandeelhouder van €300: permanente korting van minimum 15% op elke aangekochte fles.
 • Permanent wil zeggen: zolang u aandeelhouder blijft. Het aandeel is zonder kosten overdraagbaar op uw erfgenamen.
 • U betaalt slechts 1 keer €100 of 1 keer €300.

 

 • Als aandeelhouder heeft u stemrecht waardoor u kunt bijdragen aan het verbeteren van de diensten en de services van Vinta Wines.
 • Als aandeelhouder bent u zeker van een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding in verschillende wijncategorieën.
 • Als aandeelhouder heeft u geen enkele aankoopverplichting

Transparantie

 • In de coöperatieve vennootschap gaat het niet om maximalisatie van winst, maar om tevredenheid van de aandeelhouders, de vennoten. Die tevredenheid van onze aandeelhouders is van het grootste belang.
 • The Wine Cooperation is door de overheid goedgekeurd als erkende coöperatie.
 • Hierdoor staat The Wine Cooperation onder permanente controle van de FSMA, dit is de officiële Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten.
 • Op geregelde tijdstippen communiceren we op duidelijke en heldere wijze met de buitenwereld over de werking van onze organisatie.
 • The Wine Cooperation wordt gecontroleerd door commissarissen en bedrijfsrevisoren.
 • Zij controleren en zien er op toe dat er een goed beheer is binnen de coöperatieve.
 • Vinta Wines is een coöperatieve die wederzijds vertrouwen nastreeft.
 • Vinta Wines is de commerciële naam van The Wine Cooperation cvba.
 • Winst zal gebruikt worden om diensten, prijzen en de coöperatie te verbeteren.

Toekomst

Vinta Wines wil helpen dromen te realiseren voor de aandeelhouders, de wijnliefhebbers en de wijnboeren van Europa. 

 • Vinta Wines wil in de toekomst investeren in wijnboeren, die kwaliteitswijn willen maken maar die dat extra duwtje in de rug nodig hebben om met hun productie van start te kunnen gaan. Iedereen die bij Vinta Wines een fles wijn aankoopt, helpt een beginnende wijnboer vooruit.
 • Vinta Wines wil u in de toekomst Vinta Wines Moments laten beleven. Welke wijn hoort bij een plezierige, ontspannende of belangrijke gebeurtenis in ons leven? Wij willen u hier graag in begeleiden.
 • We willen voor wijnliefhebbers uitstapjes, events, dagtrips en reizen organiseren. We willen mensen die van lekkere wijn houden met elkaar in contact te brengen. Op elk van deze activiteiten zullen er allerlei belevingsmomenten te ervaren zijn. Momenten van gezelligheid, van ontdekking, vriendschap. Want mensen die van goeie wijnen houden, houden dikwijls ook van ‘good vibrations’. Zo willen we komen tot een grote wijncommunity, die elkaar kan ontmoeten op speciale plaatsen met een speciale sfeer.
 • Heeft u plannen om een eigen wijnwinkel te beginnen? Droomt u er van om eigenaar te worden van een gezellige en stijvolle wijn-belevings-boetiek? Wij bekijken dit graag samen met u. Een plaats waar wijnliefhebbers wijn kunnen komen proeven, alleen of met vrienden. Waar bezoekers naar interessante video’s over wijn kunnen kijken en waar zij in alle rust met een goed glas kunnen genieten van muziek.

Meer informatie gewenst: contacteer ons.

Wees gerust, jouw gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden en verwerkt door onze medewerkers. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met jou in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Jouw gegevens worden niet doorgegeven voor andere doeleinden aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in onze privacy policy.